Az izraeli hadsereg utcai harcokban halad lassabban, de biztosan előre Gáza külkerületeiben.  Az IDF szerint az eddigi harcokban több mint 130 Hamasz harcost öltek meg. Közben az izraeli veszteségek is nőttek, mikor is egy épületet elfoglaló izraeli alakulatra lőtt egy tank, a „baráti tűzben” 23-an megsérültek és 3-an meghaltak. Gázától északabbra egy izraeli tiszt esett el a nap folyamán. A civil áldozatok száma folyamatosan nő. Az izraeli tüzérségi és aknavetőtűz iskolákat, kötözőhelyeket is elért. A kórházak áramszolgáltatás nélkül, gyógyszerhiánnyal küzdve próbálnak segíteni a rászorulókon.
A Hamasz által indított rakéták száma csökken, de közben újabb izraeli civilek sérültek meg becsapódások következtében. Bár a rakéták hatótávolsága 40-60 km között mozog igen pontatlan fegyvernek bizonyulnak.
A Palesztin áldozatok száma , beleszámítva Hamasz veszteségeit eléri a 700 főt, míg a sebesülteké lassan meghaladja a 2700-at.

Az eddigi információkat vizsgálva a Gáza körül kialakuló gyűrű lassan szűkül, az izraeli gyalogság gyorsabban halad a romos, szűk utcákon, ugyanakkor elveszti a páncélozott járművek nyújtotta biztonságot. A hangsúly egyre inkább a közelharcon van, a Hamasz harcosai egyre közvetlenebben kénytelenek részt venni a harcokban. Az IDF eddigi nyilatkozataiból és a harcok hevességéből egyre nyilvánvalóbb, hogy a Gázába bezárt Hamasz erőket az IDF teljesen megkívánja semmisíteni, raktárait, fegyverereit, hadipotenciálját teljesen felkívánja számolni. Az izraeli fegyveres erők közben szinte egyáltalán nincsenek tekintettel a városban rekedt vagy 1,5 millió civilre. Egyre mára kerülnek a Hamasz és az IDF kereszttüzébe.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gazaifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr89861400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása